Cykeltur till Tensta kyrka och Gödåkers gravfält
15 juni 2008

Dagen började med att vi kom sent till samlingen. Som tur var väntade Daniel fortfarande på oss. Eftersom det var vår första lite längre cykeltur med barn så delade jag och min hustru Kee på oss. Turen började med att Kee hade vår son, Jeremy 4 år, bakpå cykeln. De åkte halva vägen på små vägar och resten på stigar genom skogen. Skogen var fuktig och det hördes vacker fågelsång. Det var en del smala passager där Kee fick leda cykeln. Jeremy tyckte varje gupp var roligt och ville att Kee skulle åka jättefort i varje nedförsbacke. Även om vädret var soligt var det bra att Jeremy hade långärmad skjorta och långa byxor för att skydda mot den lite kyliga luften i skogen och mot solen. Det tog 45 min att cykla till Tensta kyrka. Själv tog jag bilen till Tensta för att ha som backup om det blev problem.

Efter en fikapaus vid Tensta Kyrka och en titt runt kyrkan, fortsatte vi till Gödåkers gravfält. Gravfältet är från äldre Järnåldern. Vår guide gav en mycket intressant beskrivning av hur man upptäckte och grävde ut gravfältet. Vi gjorde även en liten tur ut på fältet till en utgrävd helig källa. Sedan bar det av tillbaka till Vattholma, jag på cykel och Kee med Jeremy i bilen. Färden tillbaka till Vattholma gick längs mindre vägar. Vyerna utmed slätten är onekligen storslagna.

Det var en skön, omväxlande tur med kulturella inslag som gjorde det till en tur utöver det vanliga. Att vädret dessutom var precis lagom för en skön cykelutflykt bidrog självklart.. Vi avslutade utflykten med en picknick vid dammen i Vattholma innan vi åkte tillbaka till Uppsala.

Tyvärr tog vi inga bilder på den här turen. Nästa gång tar vi med oss kameran!

Vi vill avsluta med att tacka Daniel och Gunnar för en mycket trevlig utflykt!!

Per och Kee

Åter till cykeldagboken

Första sidan Programmet Vår förening Hyr kanot  
Friluftstipset Sunnerstastugan Dagboken Länkar Kontakta oss