Tillbaka till hemsidan

Klicka på skyltarna

Höstvandring Österlövsta - Ambricka

30 september - 1oktober 2000

Årets höstvandring gick nästan på hemmaplan. Vi vandrade Upplandsleden mellan Österlövsta och Ambricka vid Dalälven.


Kanske är det ingen större idé att skriva dagbok från en tvådagarsvandring. Det skulle nog vara en "timbok" för att bli något. Så jag tror att jag avstår från allt för mycket text och visar några bilder istället

Start vid Österlövsta kyrka Första delen går genom ett jordbrukslandskap

Något större mått av "vildmark" ska man kanske inte räkna med. En vandring på någon av våra låglandsleder är till stor del kulturvandring.

Ett fint dis svävade i den fuktiga höstluften men det var varmt och skönt.

När man gör ledbeskrivningar gäller det att hitta på något intressant. Här vid Barsjö hade man lyckats finna en berättelse om en häst som gick ner sig på isen för flera hundra år sedan.

Ingen rök utan eld sägs det. Till sist blev det faktiskt eld och inte bara rök.
Nattlägret vid Honolulukojan.

Honolulukojan är en skogshuggarkoja som byggdes av Bränslekommisionen under första världskriget. Det påminner mig om en teckning av Albert Engström som jag såg en gång: Det var två "Kolingar" och den ene sa: "Vad har egentligen bränslekommisionen åstadkommit?" och den andre svarade "Ve´ och förbannelse!"

Veden vid kojan var ungefär lika sur som bränslekommissionens men till sist fick vi en brasa. Höstkvällen ljum och underbar och stjärnhimlen ska vi inte tala om! (Därför nämner jag inte heller något mer om den, men ni skulle ha sett!)

Den inte längre så nya nyheten med våra höstvandringar är att vi blivit så lata att vi kör packningen med bil och själva vandrar med "termosryggsäck".

Läs om "våra" etapper av Upplandsleden på Upplandsstiftelsens webbplats:
Etapp 9-10
Etapp 11-12
(PDF-format)

Tillbaka till innehåll, Fjäll & vandring


Hemsidan [ Första sidan ] Friluftstipset ] Dagboken ] Länkar ] [ Kontakta oss ]