Här får du lite tips om vad som går att göra i naturen runt Uppsala, och i en del fall lite längre bort. Klicka i menyn och läs!

Kartor är A och O i friluftslivet så snart man avlägsnar sig från hemmaskogen. Nu finns en tjänst från Lantmäteriet där man kan titta på kartor från hela Sverige. Små, men ändå kartor! Med tålamod och ett lämpligt ritprogram är det inte alls omöjligt att skarva ihop bitarna till en sammanhängande karta över ett större område. Sen behövs det bara en bra färgskrivare för att skriva ut resultatet. Den som värdesätter sin snålt tilltagna fritid kanske ändå hellre köper kartorna.

På våra tipssidor slipper du läsa snusförnuftigheter om hur man ska bära sig åt i naturen. Vi utgår från att du vet att man inte slänger ölburkar omkring sig, att man inte stör djurlivet och att man inte bär sig åt så att traktens invånare börjar skriva insändare om att begränsa allemansrätten. Dessutom utgår vi från att läsaren har självbevarelsedrift. Kan du inte själv ta vara på dig så kan inte vi det.

"webbmaster"

Första sidan Programmet Vår förening Hyr kanot  
Friluftstipset Sunnerstastugan Dagboken Länkar Kontakta oss