Mulle välkomnar Nova till Mulleriket

Mulles temadag den 16 oktober blev alldeles speciell, för det var dagen då Mulle
skulle välkomna sin vän Nova, från rymden.

Du kan klicka på bilderna för att se dem större.

Mulle började sin dag vid Mullekojan där hade han satt upp sina gymnastikövningar i skogen. Det var bra för alla att röra på sig lite extra för det blåste lite snålt.

Kasta repringar var kul, man visste aldrig vad man hittade innanför repet när den hade landat, ena gången låg där några tallbarr, om man hade riktigt tur nästa kast kunde man kanske ha en skalbagge innanför som man kunde studera.
Dagen till ära var det en ”lillmulle” med i skogen.

Hur tjockt är ett träd? Svårt att gissa, men Mulle hade fina snören med sig i olika längder som barnen kunde lägga runt träden och se om dom hittade något som var lika tjockt som snöret var långt. Det kan vara knepigt, men det lyckades barnen med.

Mulle tog med sig alla barnen ner till gropen där Nova sagt att hon skulle landa sitt rymdskepp.

Oh! titta hon har redan kommit! Där nere står hennes silverglänsande skepp.
Mulle samlar ihop alla barn som strömmar till, dom ropar Kosmohoj, Kosmohoj och se där kommer Nova för första gången ut ur sitt skepp i Mulleriket. Hon är glatt överraskad över att det är så många barn och vuxna som vill välkomna henne.

Hon är klädd i vitt med en guldstjärna i håret. Av Mulle får hon ett guldglänsande halsband som välkomstpresent. Lillmulle och Nova hjälps åt att klippa bandet som ett tecken på att skeppet är invigt. Tillsammans sjunger alla Novas visa.

Många är det som vill åka med på en ”rymdresa” med Nova i skeppet. Över 100 biljetter har delats ut till dom som vill åka med, mest barn, men några modiga vuxna fanns det också. Skeppet är så stort att funktionshindrade med rullstolar kommer in utan problem.

Skeppet som invändigt är målat i blått som himlen på dagen och natten, rymmer ca 20 barn.
Resan börjar med att Nova berättar lite om hur hon fått sin dräkt och vingar av örnen och att bävrarna och hackspetten gjort hennes skidor. Örnen flög upp och bröt av några solstrålar att sätta fast under skidorna så hon kan glida fram i luften.

Nova berättade att skeppet är ett återanvänt och ombyggt sopskåp som suttit på en lastbil, hon hittade det på skroten. Det är miljövänligt att återanvända och återvinna. Med hjälp av raketramsan räknade man tillsammans ner skeppet till start. Sedan lyssnade och sjöng man planetsången, den här gången fick det bli en kort resa så att alla skulle hinna åka med. Utgång skedde framåt, där fick man ett klistermärke med Nova på och ett vykort.

De som väntade på sin tur att åka med på en resa hade flera aktiviteter att välja mellan. Att knåpa med att få en jetballong att flyga iväg längs en lina var uppskattat av de större barnen.

Lägga stjärnbilder med trästjärnor var också populärt både bland stora som små. För de minsta fanns ett litet stjärnspår att följa.

Vid grillplatsen kunde man få en planetbulle uppvärmd i en reflektorugn.
En kortare planetlek fanns också med under dagen.

Det var roligt att så många hade sökt sig till Sunnersta denna dag, fast solen lyste med sin frånvaro. Vi hoppas att alla som besökte skeppet tyckte att det var kul och återkommer på Novas temadagar. Att det var något magiskt denna dag kan man se på kortet av Nova i profil inne i skeppet, hon har blivit ett med träden.

 

Text och foto Marianne Åkesson Skörd

Första sidan Programmet Vår förening Hyr kanot  
Friluftstipset Sunnerstastugan Dagboken Länkar Kontakta oss