Fjällfina i Mulleriket

Söndagen den 5 februari 2006

I ett strålande vinterväder bjöd Fjällfina in barnen till sin plats i Mulleriket.

Klicka på bilderna för att se dem större!

Denna vintersöndag var det härligt rödkindade barn som besökte Fjällfina. Som vanligt fanns det mycket spännande saker att undersöka.

Vad kan gömma sig i svanslådan? Jo, skinnbitar, tassavtryck, faktablad, kranier och annat, lite olika till dom olika djuren. Kraniet som tillhör räven är spännande.

Fjällfina hade med sig sin kompis fjällugglan, som kan vara lite skygg ibland, men idag ville den vara med och leka. Fjällfina såg till att lekarna innehöll mycket rörelser för att barnen och föräldrarna skulle hålla värmen i det kalla vädret.

Spår i snön hittar vi överallt, så här års. Man kunde läsa och se bilder på hur man gjuter av spår med hjälp av gips, dom som var intresserade fick en kopia med sig hem. På stora bilder fanns det 8 olika spår som olika djur gjort, Man skulle försöka lista ut vem som gjort avtrycket, det var allt från vanlig katt till skator. På svansdraperiet gäller det att kunna passa in rätt svans på rätt djur.

Klättra och klänga är bra för motoriken och att hålla värmen en vinterdag.
Fjällfina bjöd på ”alptoppsbullar”. I en gran kunde barnen se en massa olika saker upphängda, dom skulle säga vad som hörde hemma i fjällen.

Fjällugglan delade ut klistermärken med en idolbild på sig själv, till alla barn. Sedan var det dags för Fjällfina att säga hej då till barnen.

Text och bild: Marianne Åkesson Skörd

Första sidan Programmet Vår förening Hyr kanot  
Friluftstipset Sunnerstastugan Dagboken Länkar Kontakta oss