Skogsmulle 50 år
13 maj 2007

Söndagen den 13 maj var det dags att fira Mulles 50-årsdag. Solen lyste över Sunnerstagropen och fåglarna kvittrade.

12:30 började föväntansfulla barn att strömma till för att springa det första Mulleloppet i Sunnersta. Efter anmälan fick dom sina nummerlappar av någon av figurerna. Det var hela 222 förväntansfulla barn som samlades på slänten framför scenen för uppvärmning till Mora Träsks låtar och många syskon och föräldrar njöt av det sköna vädret under tiden. Alla kroppsdelar skulle värmas upp innan starten.

Efter längdkontroll gick starten för dom minsta först, med Mulle, med nummerlapp 1, dagen till ära som sällskap. Dom längre barnen startade strax efter och där gick det undan. Banan sträckte sig runt nere i gropen och bort till Laxe, där man rundade hans hydda. Det var härligt att se alla barn springa, en del ville springa riktigt fort och en del njöt av att springa och ha kul. Vid målgång stod figurerna och delade ut guldmedaljer med blå/gula band till alla barnen.

Därefter fick man byta sin nummerlapp mot en kåsa, ballong och banan. Kåsan invigdes med att dricka saft eller vatten i efter språngmarschen. Alla barnen hjälptes åt att samla 4 saker i var till att lägga på en "tårta". Dom skulle hämta en liten sten, en kort pinne, en blomma och en kotte.

Klockan 14:00 var det så dags att fira Mulle. Alla figurerna var med på scenen där Mulle fick presenter, en vandringsstav, en kåsa och ett förstoringsglas. Barnen sjöng och hurrade för honom. En fin teckning och en ask fick han av en flicka. Många var det som ritade en teckning och skrev vad dom tänkte på när man sa Skogsmulle. Teckningarna ska skickas in för att var med i en tävling och citaten kan komma med i en bok. I Sunnerstastugan kunde man köpa Mullebakelser dagen till ära. Många dröjde sig kvar i det härliga vårvädret.

Klicka på bilderna för att se dem i större format


Väntar på att få sin
nummerlapp av Fjällfina.

Koncentrerat lyssnade
på Mulle.

Uppvärmning

Uppvärmning, nu ska vi se
höger fot fram

Nu har starten gått och där är Mulle

Andra startgrupp ger sig iväg
med långa steg

Många barn var det som sprang

På väg upp mot Laxe

Full fart mot målet

Åt vilket håll var målet

Många barn med spring i benen

Vad härligt glad den här tjejen
ser ut när hon springer

Kompisar ska man vara

Välförtjänt Skogsmullemedalj
utdelad av Nova

Kram av en stolt förälder

Här har Mulle fått dela ut en medalj

Kan man bli mer näpen

Tårtan börjar ta form

Mulle hyllas

Härligt med matsäck i det gröna

Vilket gott avslut en Mullebakelse
 

Text: Marianne Åkesson Skörd
Foto: Marianne Åkesson Skörd

Första sidan Programmet Vår förening Hyr kanot  
Friluftstipset Sunnerstastugan Dagboken Länkar Kontakta oss