Barnens dag med skogsmullelopp
7 september 2008

Många segrare i Skogsmulleloppet 

Söndag 7 september var det återigen dags för Barnens Dag i Sunnersta Friluftsområde. Det är ett årligen återkommande evenemang av Friluftsfrämjandet Uppsala, som den här gången också hade koordinerats med Riksförbundets kampanj ”Sätt Sverige i rörelse”. Det var många, både barn och föräldrar, som hade samlats i anslutning till Sunnerstastugan.

Främsta dragplåstret var förmodligen Skogsmulleloppet för förskolebarn, en tävling där alla vann och där alla fick fina ”reflexmedaljer” i pris. Även om loppet inte var så långt, så var det svettiga deltagare som gick i mål. Man hade ju naturligtvis varit noga med uppvärmningen före start. För den svarade ett par duktiga ledare från Friskis och Svettis. Skogsmulle tog sig också runt banan med svansen släpande mot marken.

Alla Skogsmulles vänner fanns också på plats och de var Laxe, Fjällfina och Nova. Många föräldrar och barn utnyttjade tillfället att besöka Mulles koja inne i skogen och Novas rymdskepp som landat nere i Sunnerstagropen. Här fanns också möjlighet att vandra på ”självinstruerande stigar”, som handlade om Rörelser, Upptäckter och Natur.. Dagen avslutades med att barnen fick sjunga de visor som Mulle och hans vänner brukar sjunga hemma i Mulleriket.

Text och bild: Göran Lundgren

Första sidan Programmet Vår förening Hyr kanot  
Friluftstipset Sunnerstastugan Dagboken Länkar Kontakta oss