Navigeringstur & teknik 1 - 2 September 2007

Utbildningstur med tema navigering. Vi var totalt 17 stycken. En ganska stor grupp med andra ord. Men vi delade upp oss i en grupp som paddlade lite längre och en som tog en lite kortare rutt. Med gemensamma luncher och tältplats fungerade det utmärkt.

Lagom mix av teori och praktikövningar där alla fick prova på att läsa karta och ta sig fram med hjälp av den och kompass i det myller av småöar som finns utanför Gräsö.

Speciellt uppskattat var övningen där man fick prova på kompassnavigering över lite längre överfarter, för några var det första gången de var ute på "riktigt" öppna fjärdar. Lite surf blev det också på väg in mot Söderskäret.

Det kändes som en hösttur mer än en sensommartur. Vattentemperaturen är redan nere på 13 grader. Sent på lördagskvällen kom det lite regn och mer kom under natten. Men vid frukost tittade solen fram och vi fick en fin men lite blåsig tur norr om söderskäret innan vi gick igenom kanalen vid Rosten och stannade upp för lunch.

På vägen hem kom det några åskskurar och det blåste ganska friskt. Alla deltagare var mycket nöjda med helgen och önskade sig fortsättningskurser på samma tema.

Använd Google Earth för att se hur vi paddlade. Om det inte fungerar att klicka på länken får du ladda ner filen först.
Du måste ha Google Earth som är ett gratisprogram för satellitbilder.

Text och bild: Lars Kristian Stölen

Första sidan Programmet Vår förening Hyr kanot  
Friluftstipset Sunnerstastugan Dagboken Länkar Kontakta oss